• BiBi's Events

Een Corona-bruiloft, anders maar ook bijzonder!

Al maanden zijn jullie bezig met de voorbereiding van jullie bijzondere dag! En toen verspreidde het corona-virus zich door het land en gooide alle plannen in de war. Gisteren is bekend geworden dat nog tot 1 juli geldt dat er maximaal 30 personen op een bruiloft mogen zijn. Voor veel bruidsparen een reden om hun grote dag uit te stellen. Maar dat hoeft natuurlijk niet! Want misschien was juist deze datum voor jullie heel belangrijk. Of willen jullie gewoon echt niet langer meer wachten om elkaars echtgenoten te zijn. Waarom dan niet gewoon alsnog trouwen? Er zijn nog steeds mogelijkheden om er alsnog een bijzondere dag van te maken. Hierbij delen wij, in onze allereerste blog, graag wat tips met jullie om toch te trouwen in deze corona-tijd. Uiteraard rekening houdend met de maatregelen, want tot 1 juli geldt volgens het RIVM het volgende:

Bruiloften met meer dan 30 personen mogen niet doorgaan. Voor huwelijksvoltrekkingen geldt echter wel nog de aanvullende maatregel. Deze kunnen doorgaan, echter wel tot maximaal 30 personen en mits deze allemaal op minimaal 1,5 meter van elkaar kunnen zitten.1. LocatieVraag allereerst bij jullie trouwlocatie, bijvoorbeeld het gemeentehuis, naar de mogelijkheden om de ceremonie alsnog door te laten gaan. Hoeveel gasten mogen er volgens hun richtlijnen alsnog bij de huwelijksvoltrekking zijn?

Het weer zit de laatste weken erg mee. Dus jullie zouden ook nog een buitenbruiloft kunnen overwegen, misschien wel in je eigen achtertuin, of in die van je ouders. Of misschien heeft jullie trouwlocatie wel een mooi plekje buiten waar je in een intieme setting met jullie getuigen en een aantal gasten kunnen trouwen. Houd hierbij rekening met jullie getuigen en de trouwambtenaar. Is er voor hen ook voldoende ruimte om afstand te houden? Meet het desnoods uit, of vraag of jullie trouwlocatie hierin wil helpen.


2. GastenYes! Jullie hebben groen licht om de ceremonie door te laten gaan! Jullie getuigen en de trouwambtenaar moeten hier in ieder geval bij aanwezig zijn. Maar wie kan er nog meer bij zijn? Is het mogelijk om voor jullie an


dere gasten, of gasten die het zelf te risicovol vinden om er bij te zijn, een livestream op te zetten? Zo kunnen zij toch meekijken hoe jullie elkaar het ja-woord zullen geven. Dit kan bijvoorbeeld al heel gemakkelijk via Skype, Microsoft Teams of Zoom. Hadden jullie al een videograaf besproken voor jullie bruiloft? Misschien heeft die persoon ook nog wel ideeën om jullie gasten mee te laten genieten!
3. Stappenplan ceremonie

Plan de ceremonie stap voor stap uit, zodat jullie niet tijdens de ceremonie voor het blok komen te staan als er te weinig afstand is. Wat voor invulling hadden jullie precies in gedachten? Word jij als bruid weggegeven door (één van) je ouders? Zorg dan dat het looppad breed genoeg is. Is er een muzikant aanwezig en heeft die dan voldoende ruimte? Zet op afstand een tekentafel klaar, zodat jullie en jullie getuigen op veilige afstand kunnen tekenen. Zorg dat je zelf de trouwringen in je bezit hebt. Of als jullie kinderen hebben, laat zij de ringen dan brengen!


Koop mooie glaasjes en kleine flesjes bubbels in. Laat je gasten zelf hun drankje inschenken en proosten maar!

4. Cheers!

Jullie hebben elkaar het ja-woord gegeven, de ringen zijn uitgewisseld.. Tijd voor de felicitaties! Maar ook dat gaat nu even anders dan anders. Omdat je nu in een kleinere setting bent, zou je jullie gasten kunnen vragen om persoonlijk een woordje te doen. Van de gasten die er niet bij kunnen zijn, is het misschien mogelijk om de felicitaties via een videoboodschap te ontvangen. Daarnaast is dit een mooi moment om samen te proosten. Als je ceremonie plaatsvindt op een bijzondere trouwlocatie, zou je met de eigenaar van die locatie kunnen overleggen of zij een proostdrankje klaar kunnen zetten voor jullie en jullie gasten. Maar dit is ook heel gemakkelijk zelf te regelen. Koop mooie glaasjes en kleine flesjes bubbels in. Laat je gasten zelf hun drankje inschenken en proosten maar!


5. Click!

Deze bijzondere dag wil je uiteraard nog wel vastleggen. Hadden jullie al een fotograaf besproken? Overleg met hem of haar of het mogelijk is om foto’s te maken vanaf 1,5 meter afstand. Dit wordt improviseren, vooral voor de fotograaf, maar dan hebben jullie straks wel mooie foto’s als herinnering aan jullie dag. Of vraag de getuigen of gasten die wel bij de ceremonie mogen zijn om deze keer juist wel foto’s te maken.Hadden jullie in gedachten om een groot diner of een heel gaaf feest te geven op jullie trouwdag? Stel dat dan nog wel even uit naar een later moment, zodat daar iedereen bij kan zijn die je er bij wil hebben. Daarnaast zijn de horecagelegenheden de komende tijd hierin ook nog beperkt.

Jullie gaan wel als getrouwd stel samen verder door het leven! En als je dan over een paar maanden of over een jaar dat knalfeest kunt geven, kun je altijd beginnen met een terugblik naar deze dag! Laat de videoboodschappen en foto’s afspelen op een groot scherm, proost nogmaals samen op de liefde en genieten maar!


27 weergaven0 opmerkingen